FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn altijd vragen, staat die er van u niet tussen neem dan gerust contact met ons op.

Het liefst vanaf 3 maanden voor een puppybeurt , op een speelse manier maak ik uw hondje vertrouwd aan het trimmen.

Uw hond hoeft inderdaad niet geknipt te worden maar een lekkere was en borstelbeurt doet de vacht en de doorbloeding van de huid altijd erg goed en uw hond ruikt weer heerlijk. Dit mag zo vaak als uw wilt

Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het koud weer is. De meeste mensen wachten dan om hun hond te brengen, maar als het koud weer is en de hond is getrimd is het natuurlijk niet de bedoeling dat de mensen met het uitlaten van de hond dan een half uur staan te kletsen terwijl de hond dan stilstaat, zolang de hond in beweging blijft, is er niets aan de hand. Daarnaast betekent trimmen niet alleen “het kortknippen van een hond”. U kunt de hond ook brengen voor een borstel-, kam-, ontklit-, was-, föhn- en/of tussenbeurt.

Ik zal uw hond alleen plukken indien de vacht plukrijp is, dat houdt in dat de bovenvacht dood is, los zit en zelfs jeuk kan veroorzaken. Vaak vindt u hond het zelfs lekker als hij/zij ontdaan wordt van de oude vacht. Bij een stripvacht worden alleen de bovenste oude haren verwijderd, uw hond houdt het ruige uiterlijk.

Jazeker, dat kan geen kwaad daar ik alleen met uitsluitend exclusieve, professionele verzorgingsproducten werk die bij de vachtsoort passen, zelfs in gevallen van allergie heb ik speciale producten voor de gevoelige huid.

Niks moet maar er gaat niks boven een heerlijk opgeknapte huisvriend die weer mooi glimt en heerlijk ruikend bij u op schoot zit.

Gemiddeld duurt een trimbeurt afhankelijk van ras en grootte ongeveer 3 uur.

Pas als wij u een belletje geven of een berichtje stuur mag u uw hond weer ophalen , komt u toch eerder dan zal de hond het geluid van bv uw auto , stem of voetstappen al herkennen en dan zullen wij de behandeling moeten staken daar uw huisvriendje natuurlijk graag naar u terug wil.

Jazeker, daar hoeft u niet voor naar de dierenarts. Ik doe dat graag voor u.

Natuurlijk wordt uw hond/kat niet verdoofd tijdens de behandeling. Dit is ook niet mogelijk, want een verdoving mag alleen toegediend worden door een dierenarts. Daarnaast willen wij de honden graag staand op de trimtafel hebben om hem in een mooi model te kunnen trimmen. Een hond die slap op tafel ligt te slapen is niet te doen. Met een hoop geduld, rust en goede voorzieningen kan zelfs de moeilijkste hond of kat getrimd worden. Bij het trimmen van katten werken wij met z’n tweeën; de een houdt de kat vast en de ander doet het trimwerk.

Ja meestal wordt de hond vastgezet op tafel. Dit is voor de veiligheid van uw hond, zodat hij er niet van af kan springen, met alle gevolgen van dien. Daarnaast geeft het de hond tijdens de trimbeurt een hoop rust, omdat hij niet steeds in de ideale houding “gezet” hoeft te worden.

In geval van nood hebben wij gegevens nodig van u en uw dier. Mocht er iets gebeuren (dieren kunnen een aandoening hebben, zoals hartproblemen, epilepsie etc.) dan kunnen wij bij uw eigen of de dichtstbijzijnde dienstdoende dierenarts om advies of hulp vragen. Ook bij ongelukjes (dieren blijven dieren en kunnen onverwachte bewegingen maken…) is het noodzakelijk om deze gegevens te hebben om meteen actie te kunnen ondernemen.

Het is zelfs het beste als u voor deze producten naar een trimsalon gaat. In de trimsalon staan mensen met een gedegen opleiding voor u klaar om u professioneel advies te geven met betrekking tot uw eigen dier. In de meeste dierenwinkels geven ze je maar wat mee zonder te kijken wat voor vachtstructuur uw dier heeft. Er zijn veel verschillende producten van shampoo’s tot borstels en kammen en elke vachtsoort verdient zijn eigen specifieke verzorging.

U kunt bij ons terecht voor verschillende shampoo’s zoals hondenshampoo’s, kattenshampoo’s,en conditioners, maar ook voor verscheidene borstels en kammen, nagelkniptangen en tekentangen.

Nee, ook wij hebben net als u wel eens te maken met dieren die niet blij zijn met een borstel- of ontklitbeurt. Met een hoop rust en geduld kunnen wij een hoop bereiken, maar soms is een boze stem of zelfs een muilkorf nodig om ons werk te kunnen doen. Wij streven ernaar dat elk dier, zelfs het agressiefste, ongeduldigste, luidruchtigste en/of drukste dier, de nodige vachtverzorging kan krijgen.

Ook wij hebben wel eens te maken met dieren die willen bijten. Helaas moeten wij ook vervelende dingen doen, zoals ontklitten. Sommige dieren hebben een trauma ontwikkeld voor bijvoorbeeld nagels knippen. Met een hoop rust en geduld kunnen we toch een hoop voor elkaar krijgen en het dier op zijn gemak stellen. Maar soms is dat niet voldoende en moeten we toch een muilkorfje om doen om te voorkomen dat het dier ons kan bijten. Gelukkig dreigen de meeste dieren eerst een hoop voordat er gebeten wordt. Met deze kennis en ervaring kunnen wij als trimster toch een hoop bijtincidenten voorkomen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kunnen óók wij gebeten worden.

De vraag die we dan veel krijgen is om de honden maar eens lekker kort te scheren omdat het warm weer is, maar wat de meeste mensen vergeten is dat de vacht van de hond zowel beschermt voor de kou maar ook voor de warmte. Dus laat niet zo vlug je hond lekker kort scheren, want ook honden kunnen verbranden door de zon… VERGEET DAT NOOIT!!!

Ja, de meeste mensen denken dat kortharige honden niet naar een trimsalon kunnen. Maar wat denk je als deze honden aan de rui gaan, of zelfs het gehele jaar door ruien, ook hierin kan de trimsalon een uitkomst bieden, zodat de kortharige honden eerder door de ruiperiode komen en dus minder haren verliezen.

Er bestaan vele antwoorden;

 • Omdat klitten bij een kat pijnlijk zijn, zelfs bewegen en aaien is pijnlijk;
 • Omdat onder de klitten ongewenste bacteriën, schimmels en ongedierte  zoals vlooien,  schurftmijt e.d. zich ongezien kunnen nestelen;
 • Omdat je een sterke reductie van losse haren in de omgeving hebt, bij zowel langharige als kortharige katten.
  Heerlijk als je eens niet overal die haren tegen komt;
 • Omdat de kat, ook een kortharige, dan minder last heeft van vervelende haarballen.
  Bedenk dat van binnen katten, 2/3 van de hoeveelheid losse haren in de maag beland;
 • Omdat de kat weer lekker fris gewassen naar huis gaat, fris ruikend en schoongespoeld van vervuiling en oude huidcellen;
 • Omdat de kat door de pijnlijke klitten depressief kan raken…stopt met eten…met alle gevolgen van dien;
 • Omdat sommige mensen allergisch  zijn voor katten. De haren, maar met name de huidschilfers zorgen bij mensen met een kattenallergie voor de meeste klachten. Een trimbeurt zorgt er voor dat katten minder losse haren en huidschilfers verliezen, voor sommige allergische mensen voldoende;
 • Omdat een kat met een onverzorgde vacht in een isolement kan raken;
 • Omdat een kat zich nadien weer lekker voelt;
 • Omdat een kat die geschoren moet worden vanwege vervilting, dat kan laten doen  zonder narcose!
 • Omdat iedere kat het recht heeft om eens goed vertroeteld te worden